3 råd til at gøre din bil sommerklar

Når din bil har kørt rundt en hel vinter, har den helt sikkert brug for en opfriskning inden sommer. Til vinter skal din bil tage imod alt slags dårligt vejr, som er meget hårdt for den. Men her får du nogle tips til, hvordan du igen gør den klar til sommer.

Rengør din bil udvendigt

Når din bil bliver udsat for alverdens dårligt vejr, så sætter der sig også skidt og snavs rundt omkring. Specielt under din bil sætter der sig ofte snavs, der er fugtigt og som dermed skaber rust. Det er vigtigt at få det væk, så det ikke sidder og giver din bil rust. Der er en rengøring nødvendigt, når det bliver sommer.

En udvendig rengøring kan du klare med noget vand, sæbe og en blød børste. Når du sørger for at bruge en blød børste, så ridser du ikke din lak. Desuden er der specielle sæber, der fungerer rigtig godt til bilvask.

Hvis ikke du har mod på selv at vaske din bil, så er det også en mulighed at besøge din nærmeste vaskehal.

Skift dine dæk til sommerdæk

Vinterdæk er naturligvis ikke ret optimale at køre rundt med til sommer. Derfor er det nødvendigt med et sæt sommerdæk, da de f.eks. er bedre at bremse vej på en varm vej. Hvis du har helårsdæk, er det ikke nødvendigt at skifte, men til gengæld er det en god idé at tjekke dem for eventuelle fejl eller skader. F.eks. kan det være, at de har for lavt dæktryk.

Gør din bil ren indeni

Det er helt sikkert mest lækkert at køre rundt i en bil, der er ren og ryddelig. Hvis din bil er blevet beskidt indeni efter en lang vinter, så er en indvendig rengøring på sin plads. Det er en god måde at gå sommeren i møde på.