En guide til dit rygestop

Er du en af mange danskere, som ryger? En vane er svær at bryde, uanset om der er tale om cigaretter, slik, sodavand, at bide negle eller andet. Mange mennesker har forskellige vaner, og de fleste vaner, er ikke livstruende eller sygdomsfremkaldende, men rygning af cigaretter er ikke en af dem. Du har måske overvejet at stoppe med at ryge i en længere periode, men bare ikke haft ressourcerne eller viljen til det. Vi har et par tips og tricks til, hvordan du kan bryde rygningen af tobakscigaretter. 

Skift dine cigaretter ud 

En ide til at stoppe med at ryge tobakscigaretter, kan være at skifte dem ud med e-cigaretter. E-cigaretter er ikke lige så livsfarlige, som almindelige cigaretter, hvor du ryger tobak. Når man ryger e-cigaretter, ryger man e-juice,som man kan få i mange forskellige varianter og smage, så du kan vælge lige præcis den, du synes smager bedst. Her vil du dog bare, skifte en gammel vane ud med en ny, hvorfor det er en god ide at overveje, om det er det, du gerne vil. Hvis du gerne vil undgå at bruge penge, og dette også er en af grundene til at du gerne vil stoppe med at ryge, så skal e-cigaretten ikke være en erstatning for cigaretterne, da den også kan være dyr i længden. 

Tyggegummi

Du kan også vælge at købe tyggegummi, der er beregnet til rygestop. Her kan du både få med eller uden nikotin, alt efter hvad du synes, er bedst. Det kan være med til at du bliver distraheret, når du gerne vil ryge en cigaret, hvilket er det, de fleste har brug for, når de skal komme af med en vane. Tyggegummiet er ikke lige så dyrt som cigaretter, men koster stadig lidt, alt efter hvilken type du vælger. 

Vent et par minutter

En anden rigtig god ide, når du føler, at du har lyst til at ryge en cigaret, er at vente 5 – 10 minutter. I det øjeblik, hvor du tænker, at du har lyst til at ryge en cigaret, kan det være et rigtig godt hjælpemiddel, hvis du venter mellem 5 til 10 minutter, og så revurderer om du virkelig har lyst til den, ofte mister mange lysten, når de ikke tænker over det. 

En kop te eller andet lækkert

Det lyder måske lidt latterligt for dig, som ikke er vant til at drikke te, men når du tænker, at du har lyst til at ryge en cigaret, så tag en kop te. En kop te tager lige så lang tid at drikke, som det tager og ryge en cigaret, hvilket gør, at du får afviklet den træng, du har til at ryge på en anden måde. Det er ofte en meget social ting at ryge, men det er en lige så social ting at drikke te eller kaffe, hvorfor det er et rigtig godt hjælpemiddel til at stoppe med at ryge. Hvis du ikke kan lide te, så kan man få mange andre lækre varme drikke, der kan bruges i stedet for te.